Tid for å leve - tid for å dø

av Unni Ranheim

ISBN nr. 978-82-995508- 3-1
Utgitt: 2006
Ill. Julie Chr. Bolstad
Design: Geir Esben Østbye
Kr 149,- + porto

I Tid for å leve - tid for å dø møter vi Klara. Klara skal dø. Hun vet det og alle rundt henne vet det. Ærlighet og åpenhet rundt sykdommen gjør datteren hennes på ti år trygg. Boken tar opp mange viktige eksistensielle temaer som verdighet, håp, åndelighet, om å være redd, om å dø hjemme, om å få lov til å dø, om å møte en døende med åpent sinn, om forsoning og mye mer. Boken er vakkert illustrert med enkle, men kraftfulle strektegninger.

Les her hva bokanmelder Inger Frogg Jørgensen skriver i sin anmeldelse i bladet Sykepleiens av boken. «Det er en ting vi har felles. Vi vet at vi og våre engang skal dø. Slik sett blir dette en bok som uunngåelig angår oss alle.»
Og som svar på spørsmålet om hvilken bok hun synes er verdt å lese i flommen av bøker, svarer hun: - Tid for å leve - tid for å dø!

Om forfatteren

Unni Ranheim er opprinnelig trønder, men bor i Tønsberg. Hun er cand.mag og har i over tjue år livnært seg av å skrive, først som frilansjournalist og de siste årene som forfatter av fire bøker som alle handler om livet, døden og sorgen.
Hun driver også Uranus Forlag og er medlem av Norsk Faglitterær forfatter- og oversetterforening. Hun holder også skriveverksted, ikke for å utdanne forfattere, men for at alle de som har lyst til å skrive, men som aldri har våget å ta sjansen på å delta på et skrivekurs, nå har en gylden mulighet til å finne ut at de kan skrive!

Bokomtaler:

Tidsskrift for den norske lægeforening nr 19, 2006: «Det angår oss alle»
Tidsskrift for sjelesorg nr 2, 2006 «Den døende»
Sykepleien nr 18, 2007 «Det vi ikke slipper unna»
Sygeplejersken, Danmark nr 19, 2006 « En norske perle»
Helsenytt for alle nr 4, 2006 » Tid for å leve - tid for å dø»
Krigsropet nr 13, 2006 «Tid for å dø»